Bátor naplója

Bátorkodom megosztani Veletek mindennapjaim élményeit, érzéseit.

LEGJOBB KÉPEIM

Utolsó kommentek

  • Zsuzsa89: Gratulálok az ezüsthöz! Nagyon jó kis buli lehetett!!! (2013.05.10. 22:55) Olimpiai ezüst!
  • Zsuzsa89: Nekem ez a kép nincs is meg!!! (2013.01.09. 21:52) Piri mami az unokáival
  • Dittta: Nagyon jók a rajzaid!!!! :) (2012.06.13. 20:09) PIK(ásszóbá)TOR
  • Zsuzsa89: Kedves Bátor! Eszter nevében is köszönjük az éneket, nagyon szépen szólt, ügyi vagy! (2012.05.25. 14:30) Elindult a hétpettyes...
  • Dittta: Ez lett a kedvenc dalom. :) Tündér vagy! :) És olyan szépen ejted a szavakat! Zene füleimnek! :) (2012.05.24. 21:16) Elindult a hétpettyes...
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fényünnep

2007.12.21. 11:45 Baator

Kedves Családom, Barátaim, Ismerőseim, Tisztelendőségeim, valamint mindenki más, aki olvassa e sorokat!

Ma van a legsötétebb nap. Holnaptól már minden világosodik. Körülöttünk is, s remélhetőleg bennünk is...

A délutáni sétáim egyre kevésbé fulladnak sötét hidegségbe, reggelente egyre világosabb lesz a szobámban, amikor pihenten ébredek édes álmomból. Azt is nagyon várom, hogy a macik kidugják az orrukat a barlangjukból. - Tudom, most alszanak sokan, de azért van az én meleg szobácskámban is pár maci mutatóban, akiknek az orrocskáját tudom csavargatni addig is... :)

Szóval igen sok reményt fűzök a mi kis fényünnepünkhöz! Tudom, hogy lesz karácsonyfa - elcsíptem egy-két mondatfoszlányt... Ezzel kapcsolatban csak annyit szeretnék üzenni, hogy vigyázzatok nagyon a kis fácskákra! Ha lehet, ne pusztítsatok ki sok fát, ha nem muszáj! Az élő fa sokkal szebb szimbóluma az Élet, a Jóság, a Szeretet, a Fény ünnepének, mint egy haldokló darab! (Ajánlom mindenki figyelmébe Fekete István egy novelláját, amit majd egyszer én is végigolvasok, majd ha nagyobbacska leszek... - itt olvasható.)

Tudom, hogy lesz a karácsonyfa alatt ajándék is.  (Van a lakásban egy két zug, ahová most még tilosabb benyúlkálnom, matatnom, kutakodnom....) Biztos szuper játékokat fogok kapni, majd beszámolok róluk később, ha érdekel benneteket. Apa és Anya úgy döntöttek, hogy idén(től) a karácsony-ünnep nem az ajándékhajhászásról fog szólni, de a gyerekek kapnak pár ajándékot, feléjük-felénk élik ki az adakozás, ajándékozás örömeit. A legnagyobb ajándék úgyis az együtt töltött idő, az együtt játszás. - Ugye Ti sem plazmatévét ajándékoztok egymásnak?! Mert az nem igazi együttlét ám!...

Mi is igyekszünk nem a fától-fáig utazgatással tölteni az ünnepek közötti szabadidőt. Most még készülődés van, Anya finom illatokat varázsol a konyhában, Apa titokzatosan eltűnik néha (- de én tudom, hogy a kis fánkat vadássza...), az étkezőasztalon egyre több gyertya ég, ahogy közeledik a Fényünnep.  Karácsonykor a fa körül fogunk ücsörögni (és játszani!!!), sok gyertya fog égni, varázslatos hangulatot árasztva. Olyan lesz, mintha egy kisgyermek születne, s azt ünnepelnénk... Egyébként született is nemrég egy kis Jakab (Józsi és Mariann hatodik gyermeke), Anya szerint most körülbelül fele akkora, mint én - nemsokára meglátogatjuk. Pocakban is lakik néhány, akik lassan majd előbújnak az új esztendőben. Reméljük, hogy ezek a kisbabák is sok szeretetet és fényt hoznak majd az életünkbe - de ez rajtunk is múlik, legyünk nyitott szívvel!...

Hát valóban sok ünnepelnivaló van mostanság. A családban én vagyok az ünnep, a kicsi fa, és az együtt töltött, soha vissza nem hozható idő. A környezetemben sokan a Kisjézus születését ünneplik, a Szeretet és Jóság megtestesült szimbólumát - a Jóisten adjon erőt nekik hozzá, hogy hasonlatossá emelkedjék a lelkük! Az ősi szokás szerint a Fény születését ünnepeljük, s ha lenne egy kerecsenem, meg is röptetném biztosan. A hagyományok ápolásáért annyit tudok tenni, hogy örömmel fogadom a regősöket, s ha kedves szüleim esetleg regölésre adnák a fejüket, nem fogom nyüszizéssel akadályozni őket ebben... :) ("Haj, regö, régi törvény, regö-regö rejtem!")

De mi olyan kicsi pont vagyunk ebben a nagy világban - családostul, országostul, nemzetestül, földrészestül, bolygóstul együtt is. Ami valóban fontos történés maholnap, az a téli napforduló, a nappalok hosszabbodása, az éjszakák rövidülése, a Fény születése! Ősi jelenség ez, számunkra felérhetetlen misztérium, csak rácsodálkozhatunk, részt vehetünk az ismerhetetlen erők ünnepében... Ajándékba egy nagyon régi bronzkorong képét és történetét küldöm Nektek, hogy emlékeztessen az időtállóan fontos dolgokra! (A Nebrai korong története itt található.)

Lényeg a lényeg: a macik nemsokára előbújnak! :)

Kívánok mindannyiótoknak szépséges Ünnepeket, életetekbe - és az eljövendő esztendőkben - minél több Fényt, Jóságot, Szépséget, Szeretetet, Nevetést, Játszást! Na és találkozásokban gazdag Új Évet is - itt az oldalaimon is, de legjobb személyesen, mert akkor tudunk ám igazán együtt játszani!

Szeretettel:

Molnár Bátor

hivatásos "család-szeme-fénye"

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarbator.blog.hu/api/trackback/id/tr51537140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anya 2007.12.21. 11:54:45

"Szemünk Fényéhez" csatlakozva én is minden jót kívánok Nektek az Ünnep ürügyén. Legyen minden napotok Fényünnep, legyen áldás szíveteken, családotokon, házatokon, nemzeteteken! Kívánom, hogy Ti is olyan tiszta szívvel tudjátok várni és élni az élet szép pillanatait, mint Bátor a macikat... :) (Kata-Mama)

Jázminka 2007.12.22. 00:18:39

Kedves Bátor! Szeretném elmondani Neked, hogy tavaly ez a kari időszak nagyon izgi volt ám a Szüleidnek, mert bármikor megérkezhettél volna. Én már csak tudom, mert akkor már nyolc hónapos voltam. Veletek izgultunk mi is. Kérdezd csak meg Ancikádat és Apudat, bizti szívesen mesélnek Neked erről. Szeretettel gondolunk Rátok mindig. Áldott ünnep- és hétköznapokat kívánunk Nektek. Meg egészséget. Meg boldogságot. Meg gazdagságot. Jázi (Kis barátaim, akik még nem tudnak jól beszélni, így hívnak. Ezt egyszerűbb kimondani. Hívhatsz Te is így. Puszi)

andi 2007.12.23. 02:19:31

Drága Bátor! Előszőr is nagyon szeretném megköszönni a pár napja történt látogatásod és azt is hogy elhoztad magaddal Anyáékat is!Ezzel máris egy kis fényességet hoztál körünkbe és erre a mai leveled - vagyis tegnapelőtti, de én csak most olvastam -csak koronát tett. Én kértem is idén hogy aki szeret, az ajándékozzon meg azzal hogy velem tölt egy kis időt és erre a belső kérésemre bizony Te voltál az első aki reagáltál:) és hogy tudd milyen erő van egy ekkorka ember tiszta lényében: azóta egyre-másra keresnek meg olyanok akiket már régen hiányoltam:) Őrizzétek meg az új esztendőben is szívetek tisztaságát és bölcsességét és legyen számotokra is fényes és belső békével, szeretettel megvilágító az élet minden perce. Szeretettel gondol rátok, Andi PS: Megígérem Neked hogy nálam egyetlen fácska sem fog szenvedni, helyette angyalkák , dió és narancs-díszek szépítik kis szobámat :)

Kende Kata 2007.12.23. 22:19:44

Bátorka Fényünnepéhez napimádatommal csatlakozom és azzal a gondolattal, hogy meleget kell egymásra fújnunk. Hideg a világ. Kell a tűz, a fény. Ebben a szép fehér télben hajtson egymáshoz minket a csend. Melegölelés az aprók Bátorkájának! Katától
süti beállítások módosítása