Bátor naplója

Bátorkodom megosztani Veletek mindennapjaim élményeit, érzéseit.

LEGJOBB KÉPEIM

Utolsó kommentek

  • Zsuzsa89: Gratulálok az ezüsthöz! Nagyon jó kis buli lehetett!!! (2013.05.10. 22:55) Olimpiai ezüst!
  • Zsuzsa89: Nekem ez a kép nincs is meg!!! (2013.01.09. 21:52) Piri mami az unokáival
  • Dittta: Nagyon jók a rajzaid!!!! :) (2012.06.13. 20:09) PIK(ásszóbá)TOR
  • Zsuzsa89: Kedves Bátor! Eszter nevében is köszönjük az éneket, nagyon szépen szólt, ügyi vagy! (2012.05.25. 14:30) Elindult a hétpettyes...
  • Dittta: Ez lett a kedvenc dalom. :) Tündér vagy! :) És olyan szépen ejted a szavakat! Zene füleimnek! :) (2012.05.24. 21:16) Elindult a hétpettyes...
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Receptajánló

2008.02.05. 20:34 Baator

Vadpörkölt

Már számtalanszor megcsillogtattam konyhaművészetem éppen csak rügyezésnek indult szárnypróbálgatásait, de Anya olyan későn kapott észbe...! Szóval elég sok receptről lemaradtatok, amiket már megmutattam Anyuéknak a játszadozások alkalmával, de most végre lejegyzte az utánozhatatlan vadpörköltem receptjét. Én általában egyébként egy ételt csak egyszer készítek el, a következő főzés alkalmával már más hozzávalókat kutyulgatok a titkos kevergetési technikámmal, ezért nagyon résen kell lenni, amikor éppen fellebbentem a fátyolt őstehetségemről!

Tehát a hozzávalók:

fél deka jegesmedve (Rékus kedvéért: Jemme), fél deka viziló (nálunk Ubul néven fut), fél deka puputeve (lehetőleg kétpupú), egy csipet varázspor (kizárólag a naplómat gyakran olvasók számára árulom el, hogyan készül!), ihletett hangulat a végső ízhatás kedvéért, valamint további főzési trükkjeim pontos ismerete... :)

Még néhány jótanács az elkészítéséhez:

Érdemes műanyag edényben készíteni, mert akkor az alsó szomik (nálunk például kedves Bea és Tamás) talán kevésbé lesznek morcosak, ha véletlenül jónéhányszor leejted a főzés közben - ez egyébként a leggyakorlottabb kutyulkavargatóval is előfordul, nincs ok a szégyenkezésre. Keverkutyulgatás közben érdemes többször is megkóstolni a művet, hogy ellenőrizhesd az ízek kibontakozását - kedves jópajtásokat is érdemes megkínálni, mint pl. Anyát, Barnit, Oroszlán-Boroszlánt, Lilit és Lalát vagy a mindig éhes Micimackót, közben pedig hangos "Memme!" felszólítással figyelmeztetni a megkínáltakat a megtisztelő feladatra, mely révén értékelhetik a művet, és kifejezhetik rettentő nagy csodálatukat a főzőtehetségemet illetően, pl. így: "Hmmm. Nagyon finom...."

Tálalási javaslat:

Megfelelő irányú és számú kutyulkavargatás után a késznek nyilvánított vadpörit a megfelelő helyre tálaljuk (értsd: kiborítjuk) - ez lehet akár egy szép tiszta asztalterítő is.  Még néhány kivirkavar után a láthatatlan, de annál fenségesebb szósszal megöntözzük, és már fogyasztható is. Jó étvágyat kívánok hozzá!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarbator.blog.hu/api/trackback/id/tr99537168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoárd 2008.02.06. 20:00:57

Kedves Bátor! Hát ez istenien néz ki. Remélem én is kapok belőle, ha egyszer meglátogatlak. Bár igaz se jegesmedve, se viziló, se puputevehúst nem ettem még, de ez nem lehet akadály. Sok sikert a főzöcskéhez. Baráti kézfogással üdvözöl: Zoárd

Bea 2008.02.08. 12:01:58

Kedves Bátor! Gratulálunk az első (lejegyzett) receptedhez! Biztos nagyon finom lett. Amúgy pedig nyugodtan csak főzz bármilyen edénybe, Rád mi amúgy sem tudnánk haragudni, még ha hangos is lenne egy kicsit (ami persze nincs így, mivel tényleg alig hallani a hangodat, szinte hihetetlen is, hogy Te vagy a felső szomszédunk). Csak így tovább!!!!!!!!!!!! Jó főzöcskét, játszadozást, mókázást ..........! Bea, Tomi
süti beállítások módosítása